Prikaži sve

Septembarska biciklijada

Posljednji dan ljeta ove godine u Nikšiću obilježila je, sada već tradicionalna, velika septembarska biciklijada organizovana od strane naših drugara iz biciklističkog kluba Perun, takođe iz Nikšića. Značaj ovog izuzetnog događaja, osim strastvenih biciklista i ljubitelja biciklizma, prepoznali su i mnogobrojni roditelji koji su odlučili da, zajedno sa svojim mališanima, daju svoj doprinos i automobile, toga dana, zamijene biciklom.

Kroz promociju zdravih stilova života i bicikla kao ekološki pouzdanog prevoznog sredstva, djeca su se uvjerila u to koliko je značajno makar nekoliko puta u sedmici voziti bicikl i održavati tijelo u formi. Nakon trke, tu je bila naša Super Nika koja je malim i velikim učesnicima dijelila naše super zdrave proizvode. Tako su naši dragi drugari, nakon završetka predviđene dionice, imali priliku da se osvježe i probaju naše ukusne jogurte.

Ono što nam preostaje jeste da obećamo da ćemo i dalje podržavati ovu i slične manifestacije, jer samo u zdravom tijelu možemo i duh održavati zdravim.

 

Translate »